برای ما چیزی بفرستید

دفتر مرکزی
تهران ، بزرگراه ارتش، بلوار شهيد مژدي، بلوار پروفسور پروانه وثوق، بيمارستان محك
ایمیل پشتیبانی hospital@mahak-charity.org
شبکه‌های اجتماعی
۱
عوارض ناشی از بیماری فرزندم در طولانی مدت چیست؟
عوارض به طور کلی دو دسته اند. 1- عوارض ناشی از بیماری که با توجه به نوع بیماری، متفاوتند 2- عوارض ناشی از درمان بیماری. یکی از روش‌های درمانی موثر در بهبود بیماری، شیمی‌درمانی است. استفاده از داروهای شیمی‌درمانی برای متوقف کردن رشد سلول‌های بدخیم، سلول‌های سالم را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. برخی از عوارض شیمی¬درمانی کوتاه مدت و زودگذر هستند؛ مانند: تهوع و استفراغ، ریزش مو، ضعف و بی‌اشتهایی و ... برخی از عوارض بلند مدت هستند؛ مانند: آسیب‌های قلبی، اعصاب یا مشکلات باروری و ... به طور کلی این عوارض از فردی به فرد دیگر متفاوت است و معمولا پزشکان برای جلوگیری از عوارض جانبی، اقدام به تجویز دارو می‌کنند.
۲
آیا بیماری در فعالیت‌های روزانه فرزندم (رفتن به مدرسه، استخر و ...) مشکلی ایجاد می کند؟
نحوه و میزان فعالیت¬های روزانه در بیماران به چند عامل بستگی دارد : نوع بیماری، نوع درمان، مراحل درمان، اطلاعات و وضعیت پزشکی بیمار، توانایی فیزیکی بیمار. بهتر است در صورت صلاحدید پزشک معالج فرزندتان، فعالیت‌های روزانه او، با ورزش‌های سبک شروع شود.
۳
در طول درمان و پس از آن چه نوع رژیم غذایی را برای فرزندم رعایت کنم؟
روزانه سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده را در رژیم غذایی فرزندتان قرار دهید (حجم کم، دفعات زیاد). روزانه 6 تا 8 لیوان آب، آب میوه‌ی طبیعی، غذاهای سرشار از پروتئین (شیر، تخم مرغ و ...)، غلات سبوس‌دار (نان سنگک نرم)، مواد غذایی فیبردار، سبزیجات پخته، فرآورده‌های لبنی ( که موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش می‌شود) را به بیمار بدهید. از مصرف غذاهای سرخ شده، پرادویه، شور، تند، چرب، کنسروها، کمپوت‌ها، نوشابه و آب میوه‌های آماده پرهیز شود. غذاها به صورت روزانه تهیه شوند و از مصرف غذاهای مانده پرهیز شود.
۴
پس از ترخیص فرزندم، در صورت بروز چه علائمی باید با پزشک معالج تماس بگیرم؟
با دیدن این علائم : درجه حرارت بیش از 5/37، درد شکم، تعرق زیاد، ضعف و بی‌اشتهایی، مدفوع آبکی، از دست دادن حس چشایی و بویایی، تنگی نفس، سر درد، سرفه شدید یا گلو درد، احساس سوزش در هنگام ادرار، قرمزی، تورم و دردناک بودن بخیه‌ها یا محل ورود سوزن‌های تزریق و زخم‌های پوستی، ترشحات غیرطبیعی از دستگاه تولید مثل همراه با خارش. در صورت بروز هر سوال یا مشکل در منزل، می‌توانید با شماره 23501270 -021 تا ساعت 14، و بعد از ساعت 14 با پزشک اورژانس به شماره 23501250 -021 تماس بگیرید.
۵
آیا در حین درمان فرزندم ، نگهداری از حیوانات خانگی ممکن است؟
به علت ترس و نگرانی از بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان و بروز حساسیت، از نگهداری حیوانات خانگی در این دوره خودداری کنید. این بیماری‌ها با لمس حیوانات خانگی، از طریق مدفوع، ادرار، بزاق، یا غذایشان منتقل می¬شوند. همچنین به علت ضعف سیستم ایمنیِ کودکانِ در حال درمان، خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک در این دوره بیشتر از زمان¬های دیگر است.
۶
آیا عدم واکسیناسیون برای فرزندم مشکلی ایجاد می‌کند؟
بیماران در طول درمان بدون اجازه پزشک معالجشان، نباید هیچ واکسنی را تزریق کنند. بعد از اتمام درمان با نظر پزشک معالج، واکسیناسیون مجدد و برحسب جدول واکسیناسیون انجام می‌شود.
۷
چه عواملی سبب ایجاد بدخیمی در کودکان می‌شود؟
علل داخلی: جهش یا تغییر در DNA سلول‌ها که ناشی از عوامل ارثی، عوامل روانشناختی و استرس زا است. علل خارجی: قرار گرفتن در معرض مواد سرطان‌زای فیزیکی؛ مانند: اشعه ماوراء بنفش و ... / قرار گرفتن در معرض مواد سرطان‌زای شیمیایی؛ مانند: دود سیگار، الکل، آلودگی هوا، آلودگی غذا و آلودگی آب آشامیدنی/ قرار گرفتن در معرض عوامل سرطان‌زای بیولوژیکی؛ مانند: ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها/ مصرف کم میوه و سبزیجات/ عدم فعالیت بدنی
8
برای تسکین درد فرزندم چه کارهایی می‌توانم انجام دهم؟
به غیر از مصرف داروهایی که پزشک تجویز می‌نماید، روش‌های غیردارویی مانند نحوه نشستن یا دراز کشیدن، بر روی درد اثرگذار است. بهتر است هر پانزده تا بیست دقیقه یک¬بار ، وضعیت بیمار را تغییر دهید. استفاده از کیسه آب گرم یا یخ (حتما در حوله یا یک تکه پارچه پیچیده شود) به صورت متناوب در کاهش درد موثر است. ماساژ با روغن‌های مخصوص به کاهش درد اندام‌ها کمک می‌کند. تفریح درمانی مانند: تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، معاشرت با دوستان ( مدت زمان کوتاه)، باعث کاهش استرس و در نتیجه کاهش درد در کودکان می شود.
9
آیا موی فرزندم که در اثر عوارض ناشی از شیمی درمانی می ریزد دوباره در می‌آید؟
داروهای شیمی‌درمانی علاوه بر حمله به سلول‌های بدخیم در حال رشد ، بر روی سلول‌های سالم نیز اثر می¬گذارند و یکی از عوارض ناشی از این تاثیر ، ریزش موها در ناحیه سر و ابروهاست. خوشبختانه این عارضه موقتی است و پس از پایان دوره درمان طی سه تا شش ماه، موها دوباره رشد می¬کنند (احتمال دارد موها با بافتی متفاوت رشد کنند).
10
در صورت تغییر حالات روحی فرزندم از قبیل استرس، افسردگی و ... بیمارستان چه کمکی به ما می‌کند؟
در بیمارستان محک، در هر بخش نماینده‌ای از واحد روانشناسی مستقر است که بیماران را ویزیت کرده و به ایشان مشاوره می‌دهد. پس از ارزیابی مشکل به وجود آمده، بیمار در صورت نیاز به روانپزشک ارجاع داده می‌شود و در این صورت، می‌توان به طور مستقیم با روانپزشک تماس گرفت.

سوال خود را پیدا نکردید؟خوب از ما سوال کنید!

همکاران ما با صبر و حوصله هر چه تمام تر به سوالات شما با دقت فراوان پاسخ می‌دهند
ثبت سوال